Het artikel van Els Rommers over haar massage

Het artikel van Els Rommers over haar massage

In de professionele handen van Bas Roks

Er is niets leukers dan iets te mogen schrijven over en voor gepassioneerde ondernemers. Bas Roks uit Oud Gastel is zo iemand. Hij benaderde mij om over zijn pas gevestigde massagepraktijk te schrijven. En bood aan om mij proefondervindelijk kennis te laten maken met zijn werkwijze. En wat doe je dan?
In mijn geval: daar eerst eens flink over nadenken. Want om eerlijk te zijn laat ik me nooit masseren. Bas stelde me meteen gerust door te zeggen dat veel mensen diezelfde drempel voelen. “Onnodig”, vindt hij. “En vooral jammer, want een sport- of ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest.”

Alle spanningen vloeien weg
En laat ik nou voor dát argument gevoelig zijn. Dus zei ik ja. Op de dag van onze afspraak, meld ik me op het desbetreffende adres. Bas komt via de zijpoort aangelopen, zijn schouders net zo breed als zijn glimlach. Al babbelend lopen we naar de sfeervol ingerichte praktijkruimte die meteen prettig aanvoelt. Bas verlaat daarna discreet de behandelruimte, mij alle gelegenheid gevend om me te installeren. Pas als ik aangeef zover te zijn, komt hij weer binnen en gaat hij aan de slag. Maar liefst een uur besteedt hij om alle spanningen uit mijn lichaam te masseren. En dat waren er stiekem best een hoop.


Positieve effecten
Nadien praten we nog even na. Bas vertelt dat hij tot een paar jaar geleden als engineer heeft gewerkt. De stap naar masseur is dan misschien niet zo logisch. Of toch wel? “Sportief als ik ben, had dit vakgebied al langer mijn interesse”, verklaart Bas zijn drastische carrièreswitch. “De positieve effecten op sportresultaten maar ook bij klachten, zijn gigantisch. Toen bleek dat ik er ook nog eens aanleg voor had én ik mijn toenmalige baan steeds minder leuk begon te vinden, was mijn beslissing snel gemaakt. En wat ik doe, doe ik goed. Dus heb ik alle benodigde opleidingen gevolgd en me helemaal ondergedompeld in de wereld van sport- en ontspanningsmassages.”


Voorkomen is beter dan genezen
“Een goede massage verbetert het immuunsysteem, verhoogt je weerstand, vermindert stress en maakt dat je beter slaapt. Ook zorgen massages voor een betere doorbloeding, ademhaling, concentratie en afvoer van afvalstoffen. Hoofdpijnen verdwijnen erdoor en het verlicht depressies”, somt Bas op. “Kortom: je wordt er een blijer mens van.” Zijn persoonlijke missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van masseren. “Kom niet alleen als je al klachten hebt, maar gun jezelf een betere kwaliteit van leven door je preventief te laten masseren”, raadt hij aan. “De één is gebaat bij een frequentie van twee keer per jaar, terwijl een ander misschien iedere maand een behandeling nodig heeft.”

Bedrijfsmassages
Ambities heeft Bas nog genoeg. Deze masseur annex sportverzorger verdiept zich momenteel in de medische aspecten van het masseren, zodat zijn specialisme nog breder wordt. Ook wil hij graag bedrijfsmassages gaan geven. “Dat heb ik in het verleden al gedaan. Ik kreeg alleen maar positieve geluiden te horen. Dus ik hoop dat steeds meer ondernemers zullen inzien dat massages de productiviteit en tevredenheid van hun werknemers alleen maar ten goede komen en klachten verminderen, zodat hun bedrijf zelf ook gezonder wordt.”
Op weg naar huis realiseer ik me hoe soepel mijn rug, schouders en nek aanvoelen. Dit had ik dus veel eerder moeten doen. Er is geen twijfel mogelijk: Bas is geboren voor dit vak.

Geschreven door Els Rommers, tekstschrijfster en freelance correspondent (www.elsrommers.nl)
Massagepraktijk ROKS · Meirstraat 3 · 4751AB · Oud Gastel · 06 - 21633054 · info@massagepraktijkroks.nl